Ask a Quote  

Διαγνωστική ηπατίτιδα C με τη δοκιμή αντισώματος ηπατίτιδας C


Διαγνωστική ηπατίτιδα C με τη δοκιμή αντισώματος ηπατίτιδας C

Η δοκιμή αντισωμάτων ηπατίτιδας C είναι ο μόνος τρόπος για να ελέγξετε εάν ένα άτομο είχε τον ιό της ηπατίτιδας C. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι περίπλοκα, καθώς μια θετική δοκιμή δεν σημαίνει πάντα ότι κάποιος έχει ηπατίτιδα C. Διαβάστε για να καταλάβει περισσότερα για τη δοκιμή και τι δείχνουν τα αποτελέσματα.

Ηπατίτιδα C είναι ένας ιός που βλάπτει το ήπαρ. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική νόσο και άλλα σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν ηπατίτιδα C. Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου για τη σύναψη του ιού, όπως η ηλικία και η έκθεση σε αίμα ή σωματικά υγρά.

Ποια είναι η δοκιμή αντισωμάτων ηπατίτιδας C;

Η δοκιμή αντισώματος είναι μια εξέταση αίματος για τον έλεγχο της μόλυνσης με τον ιό της ηπατίτιδας C.

Ένα αντίσωμα είναι μια πρωτεΐνη που κατασκευάζεται από το σώμα για να προστατεύσει από τα βακτήρια και τις ασθένειες. Τα αντισώματα μπορούν να ανιχνεύσουν ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία.

Ο ιατρικός όρος για αυτές τις επιβλαβείς ουσίες είναι ένα αντιγόνο. Όταν ένα αντίσωμα αναγνωρίζει ένα αντιγόνο, θα το καταστρέψει ή θα σταματήσει να ταξιδεύει περαιτέρω στο σώμα.

Τα αντισώματα είναι ειδικά για ένα συγκεκριμένο βακτηρίδια ή ασθένεια και παραμένουν στο σώμα αφού κάποιος έχει μολυνθεί. Αυτό σημαίνει ότι τα αντισώματα θα πρέπει να είναι σε θέση να καταπολεμήσουν την ίδια ασθένεια στο μέλλον.

Οι έλεγχοι δοκιμής αντισωμάτων ηπατίτιδας C για αντισώματα στον ιό της ηπατίτιδας C. Εάν υπάρχουν αντισώματα στο σώμα, αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο έχει μολυνθεί από τον ιό σε κάποιο σημείο. Ωστόσο, δεν σημαίνει πάντα ότι εξακολουθούν να έχουν τον ιό.

Ένας ιατρός θα πάρει ένα μικρό δείγμα αίματος που θα αποσταλεί για δοκιμές. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν λίγες μέρες ή εβδομάδες για να επιστρέψουν.

Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα;

Υπάρχουν δύο αποτελέσματα από μια δοκιμή αντισωμάτων ηπατίτιδας C.

 • Ένα μη αντιδραστικό ή αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει τον ιό. Η εξαίρεση είναι εάν κάποιος έχει έρθει σε επαφή με τον ιό πρόσφατα, όπως μέσω μολυσμένου αίματος. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να έχουν άλλη δοκιμή.
 • Ένα αντιδραστικό ή θετικό αποτέλεσμα δοκιμής σημαίνει ότι το άτομο έχει τον ιό σε κάποιο σημείο, αλλά δεν σημαίνει ότι το έχουν ακόμα. Θα χρειαστούν περαιτέρω δοκιμές για να ελεγχθεί εάν ο ιός εξακολουθεί να είναι ενεργός στο σώμα και εάν απαιτείται θεραπεία.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Μόλις διαγνωστεί με ηπατίτιδα C, ένα άτομο θα πρέπει να υποβληθεί σε μια σειρά διαφορετικών δοκιμών για να δει πώς ο ιός έχει επηρεάσει το σώμα του.

Αυτές οι δοκιμές θα ελέγξουν για οποιαδήποτε βλάβη του ήπατος, θα προσδιορίσουν πόσο καλά λειτουργεί το ήπαρ και θα βοηθήσει έναν επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης να αποφασίσει για τη θεραπεία.

Ηπατίτιδα C αντιμετωπίζεται με φάρμακα γνωστό ως αντιιικό. Παίρνει αυτό το όνομα επειδή στοχεύει να καθαρίσει τον ιό από το σώμα.

Ένας άλλος στόχος του φαρμάκου είναι να επιβραδύνει τη βλάβη στο ήπαρ. Μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα ενός ατόμου να πάρει καρκίνο του ήπατος ή να αναπτύξει σοβαρές ουλές του ήπατος, γνωστή ως κίρρωση.

Ένα άτομο με ηπατίτιδα C θα απαιτήσει τακτικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της θεραπείας για να δούμε πόσο καλά λειτουργεί το φάρμακο. Η διατήρηση της υγιεινής, η απόκτηση του ύπνου και η αποφυγή ναρκωτικών και αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία να λειτουργήσει.

Ανακαλύψτε τη διάγνωση της ηπατίτιδας C μπορεί να είναι περίπλοκη ή σύγχυση. Το αμερικανικό Ίδρυμα του ήπατος προσφέρει πληροφορίες, υποστήριξη και συμβουλές για άτομα που έχουν τον ιό.

Άλλες δοκιμές ηπατίτιδας C

Αφού ένα άτομο έχει λάβει ένα αντιδραστικό ή θετικό αποτέλεσμα από μια δοκιμή αντισώματος ηπατίτιδας C, θα πρέπει να έχουν δύο δοκιμές παρακολούθησης.

Οι πρώτοι έλεγχοι δοκιμών για να διαπιστωθεί αν ένα άτομο έχει ακόμα τον ιό. Το άλλο μετρά την ποσότητα του ιού στο αίμα.

Η πρώτη δοκιμή είναι η ποιοτική δοκιμή HEP C RNA, γνωστή και ως δοκιμή PCR. Ένα θετικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι ένα άτομο έχει τον ιό της ηπατίτιδας C. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι το σώμα έχει εκκαθαρίσει τον ιό χωρίς θεραπεία.

Η δεύτερη δοκιμή είναι η ποσοτική δοκιμή HEP C RNA. Το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής δίνεται ως αριθμός και όχι θετικός ή αρνητικός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η δοκιμή συγκρίνει την ποσότητα του ιού στο σώμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία.

Ο αριθμός που δίνεται ως αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής είναι γνωστός ως το ιικό φορτίο. Η χαμηλότερη ποσότητα του ιού της ηπατίτιδας C στο αίμα, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες ότι ένα άτομο μπορεί να εξαλείψει τον ιό από το σώμα του.

Μετά τη διάγνωση του ιού της ηπατίτιδας C, ενδέχεται να χρειαστούν άλλες δοκιμές:

 • δοκιμές ηπατίτιδας Α και Β. Εάν ένα άτομο δεν έχει προηγουμένως εκτεθεί σε αυτές τις μορφές του ιού, μπορεί να έχει εμβολιασμό για να τα προστατεύσει από αυτό.
 • Δοκιμές για να μάθετε ποιο στέλεχος της ηπατίτιδας C έχει κάποιος. Υπάρχουν τρία κοινά στελέχη στις Ηνωμένες Πολιτείες και η θεραπεία είναι ελαφρώς διαφορετική για κάθε ένα. Αυτό είναι γνωστό ως δοκιμή γονότυπου ηπατίτιδας C.
 • Δοκιμές λειτουργίας του ήπατος. Αυτά θα ελέγξουν πόσο φλεγμονώδη ή ζημιά μπορεί να είναι το ήπαρ.
 • Δοκιμές απεικόνισης. Η λήψη φωτογραφιών του ήπατος μπορεί να δείξει εάν ένα άτομο έχει καρκίνο του ήπατος.

Ποιος πρέπει να δοκιμαστεί;

Ορισμένες συμπεριφορές, εμπειρίες και ιατρικές διαδικασίες αυξάνουν τον κίνδυνο λήψης του ιού της ηπατίτιδας C, ο οποίος μεταδίδεται με επαφή με το αίμα.

Οι ακόλουθοι είναι παράγοντες κινδύνου για τη σύναψη του ιού: Οι σεξουαλικοί εταίροι ή ένας σεξουαλικός συνεργάτης που έχει χρόνια ηπατίτιδα C

 • Έχοντας μεταμόσχευση οργάνων ή έλαβε αίμα πριν από το 1992, εργάζονται στην υγειονομική περίθαλψη και εκτίθενται σε αίμα ή σωματικά υγρά
 • Έχοντας την αιμοκάθαρση, μια διαδικασία που φιλτράρει το αίμα
 • που υποβλήθηκε σε θεραπεία για μια αιμορραγική διαταραχή με πρωτεΐνες αίματος πριν από το 1987
 • Τα κέντρα ελέγχου της νόσου και η πρόληψη (CDC) συμβουλεύει ότι όλοι οι baby boomers δοκιμάζονται για την ηπατίτιδα C. Οι Baby Boomers είναι άνθρωποι που γεννιούνται μεταξύ 1945 και 1965. Είναι πέντε φορές πιο πιθανό να έχουν τον ιό από τους άλλους ενήλικες.

  Δεν είναι σαφές γιατί οι baby boomers έχουν υψηλότερα ποσοστά λοίμωξης από ηπατίτιδα C από ό, τι ο υπόλοιπος πληθυσμός. Επί του παρόντος, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να οφείλεται στο πρότυπο της ιατρικής πρακτικής στο παρελθόν, πριν από την εισαγωγή μέτρων ελέγχου και ελέγχου των λοιμώξεων.

  Outlook

  Ηπατίτιδα C είναι ένας σοβαρός ιός που μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στο σώμα. Όσο νωρίτερα βρίσκεται ο ιός, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες να το αντιμετωπιστεί.

  Οι άνθρωποι που είχαν έκθεση σε παράγοντες κινδύνου ή βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να αναζητήσουν δοκιμές.

  Η κατανόηση του τι σημαίνει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Ένα άτομο πρέπει να ζητήσει από έναν ιατρικό επαγγελματία για μια σαφή εξήγηση και συμβουλές εάν δεν είναι σίγουροι.

  • αίμα/αιματολογία
  • Ηπατική νόσο/ηπατίτιδα
  We're big enough to get things done. Small enough to still care about every client. CALL US NOW ON (301) 8255686!